Vaša korpaU korpi 0 proizvoda
Kategorije proizvoda
Obaveštenja
ObaveštenjaObavestite me o novostima za SAPUN OD KOZJEG MLEKA
Početna » Katalog » Preparati » Kupke i sapuni » » SAPUN OD KOZJEG MLEKA
100din
Komentari


Kliknite za veći prikaz

 

    Naziv:  SAPUN OD KOZJEG MLEKA

   Vrsta:  Preparat  

   Masa :  70 g

   Proizvođač : ZELJKOVIĆ

Cena:   100 DIN

 

 

 

Sapune od svežeg, nekuvanog kozijeg mleka ručno pravi po receptu naših baka i prabaka Željko Zeljković iz Kikinde. Blagog su mirisa i veoma pogodni za osetljivu i obolelu kožu i preporučuju se osobama koje pate od kožnih oboljenja ili su alergične na industrijske sapune


Ovi sapuni imaju blagotvorno dejstvo zbog visokog sadržaja glicerina. Poznato je da je ph vrednost kozjeg mleka najpribližnija ljudskoj koži. 
Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina E, A, B6, B12. Kozje mleko takođe služi kao omekšivač koji prirodno daje vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovna sirovina i glicerinska baza obiluju vitaminima A, D, E, K kao i mineralima kalcijumom, fosforom, natrijumom, kalijumom i gvožđem, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama te brojnim antioksidansima i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju te je čini vitalnom i elastičnom.


Pogodni su za osetljivu i obolelu kožu.
Posebno se preporucuje osobama sa ispucanom i suvom kozom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze.Odlican je i za pranje kose. 


Kozar Željko Zeljković iz Kikinde otvorio je sapundžijsku radnju i počeo sa izradom sapuna od kozjeg mleka po receptu naših baka i prabaka.

Ovi sapuni se izrađuju hladnim postupkom kako se pri prilikom izrade ne bi izgubili kvalitetni sastojci mleka, hranljive materije i vitamini. Pored mleka i kaustične sode za pravljenje sapuna koristi se i mešavina jestivih ulja - maslinovo, palmino, kukuruzno, bademovo, sojino ili suncokretovo. Da bi se smesa saponifikovala potrebno je 45 dana.
Ručno pravljeni sapuni čuvaju našu životnu okolinu.

Poznato je da se i slavna Kleopatra, čije je ime već više od dve hiljade godina godina sinonim za lepotu, kupala u mleku. Prema predanjima, ona se kupala u mešavini kozjeg mleka i maslinovog ulja po kojoj su plivale ružine latice.
Kozje mleko je homogenizovano i lako probavljivo i deca koja su odrasla na njemu ne znaju za lekara - navodi predsednik udruženja kozara Željko Zeljković.

 

 


 100din

Sadašnji komentari: 1
Proizvod je dodat u katalog 21.12.2010.
Komentari
Kupci koji su kupili ovaj proizvod takođe su kupili
ASHWAGANDHA
ASHWAGANDHA
BIOAKTIVNA HIDRANTNA SREBRNA KREMA
BIOAKTIVNA HIDRANTNA SREBRNA KREMA
KREMA ZA NEGU NOGU
KREMA ZA NEGU NOGU
DEVI MELEM ZA REGENERACIJU
DEVI MELEM ZA REGENERACIJU
Novi proizvodi
HUNZA B17 EKSTRAKT KOSPICE KAJSIJE
HUNZA B17 EKSTRAKT KOSPICE KAJSIJE
...
Cena:3.900din
Proizvođači
Komentari
SAPUN OD KOZJEG MLEKA
Narucila sam 5 sapuna poslali ste mi jedan i cena dostave je 250 din a napisali ste da je 200 din u celoj Srbiji, tako da je 1 sapun me...
4 od 5 zvezdica!
SAPUN OD KOZJEG MLEKA